תהליכי אוטומציה מורכבים מרצף של פעולות שאנו מבצעים ביחס לאיש קשר נתון, מהרגע שהופעל טריגר במערכת InforUMobile או במערכת חיצונית. טריגר יכול להיות פעולה שבוצעה בחנות אונליין- רכישה/ נטישת עגלה/ רישום לרשימת דיוור וכו', פעולה באתר – גלישה לעמוד מסויים/ גלישה יותר מאורך זמן נתון/ נטישת אתר וכו', הצטרפות לרשימת תפוצה, תאריך מיוחד – יום הולדת/ אחר – ועוד. מטרת התהליך היא להכניס את איש הקשר לתוואי של מסע לקוח שבמהלכו נניע אותו לפעולה ונחזק את הקשר שלו למותג שלנו. התהליך עצמו מורכב ממספר שלבים ותחנות.
כאשר אתם בונים תהליך אוטומציה אתם מחליטים על השלבים שירכיבו אותו ולא פחות חשוב על פרק הזמן שיחלוף בין שלב לשלב. כך למשל – בעקבות טריגר של נטישת עגלה נרצה לשלוח לאיש הקשר אימייל ו/או הודעת SMS שמזכירים לו את הפריטים שהביע עניין לרכוש בלי להשלים את הקנייה. כמה זמן יחלוף בין הנטישה לשליחת המייל/ ההודעה? על כך אתם תחליטו, וכאן גם טמון החידוש.
אם בעבר ניתן היה להגדיר במערכת זמן קשיח להמתנה, למשל – 3 שעות מהנטישה, כיום המערכת מאפשרת להגדיר את פרק הזמן בצורה שלוקחת בחשבון שיקולי זמן נוספים שיתכן ויש לכם. אם לקוח נוטש עגלה ב- 02:00 לפנות בוקר, האם יהיה נכון שאשלח לו מייל ו- SMS תזכורת 3 שעות קשיחות בחלוף הנטישה כלומר ב- 05:00 בבוקר? לא בטוח. זה אולי מתאים ללקוח שנוטש עגלה ב- 12:00 בצהריים, אך במקרה של הלקוח שנטש ב- 02:00 בלילה יתכן מאד שנעדיף שהמייל יצא בבוקר.
בשביל לתת מענה לניואנסים הללו אנו נגדיר את זמן ההמתנה לא בשעות קשיחות אלא בשעות קשיחות בשילוב עם התניה של לא לפני 09:00 בבוקר. בצורה דומה אם לקוח הגיע לנקודה בתהליך בה נרצה להציע לו מוצרים משלימים לקנייה האחרונה שביצע באתר, והיום יום שבת, נוכל להגדיר את זמן ההמתנה לשליחת המיל על המוצרים המשלימים כזמן שלוקח בחשבון את העובדה שהיום יום שבת ולכן המערכת תמתין עם שליחת הדיוור ל- בחלוף סוף השבוע.
להגדרת זמני ההמתנה בין מרכיבי האוטומציה נעמוד על הכבל המקשר בין התחנות בתהליך, נלחץ על אייקון השעון, תפתח חלונית הגדרות זמני ההמתנה. במצב המוצא של החלונית יהיה מסומן ערך קשיח של זמן המתנה, למשל 3 שעות:
כדי להגדיר התניות נוספות, בנוסף על הזמן הקשיח או במקומו, נסמן את תיבת הסימון של קביעת מועד לפעולה. הלחיצה תפתח שלל אפשרויות הגדרה נוספות. בצורה הזו נוכל להגדיר על פי הדוגמא מעלה פעולה שתתבצע כעבור 3 שעות, אך לא לפני השעה 09:00 בבוקר ולא בשבת או חג:
באופן דומה נוכל להגדיר פעולה שתקרה ביום מסויים בשבוע, ביום נתון בחודש, בשעה מוסיימת, תוך דילוג על סופי שבוע וחג ועוד.
הגדרת זמני המתנה בשילוב עם ההתניות המתקדמות נותנת לנו גמישות. יש בה הרבה ערך כיוון שהיא מאפשרת לנו לדייק את הפניה שלנו לכל לקוח ולטייב את נקודת המגע שאנו יוצרים עם כל נמען כדי להפיק ממנה את המירב.