מלבד היותו אינטפורמטיבי וכלי נהדר לתחזוק מערכת יחסים מתמשכת עם הלקוח, מטרת הדיוור היא לרוב גם הנעת הקורא שלו לפעולה. כאשר מרכיב הזמן בקבלת ההחלטה הוא עקרוני (למשל – מבצע מוגבל בתוקפו) מומלץ לשלב מונה ספירה לאחור חיי בגוף הדיוור. מדובר במונה דינאמי שמראה לכל נמען ונמען את הזמן המדוייק הנותר להצעה נכון לרגע פתיחת הדיוור.
כיצד מכניסים את המונה לדיוור?
1. ללחוץ על אלמנט תיבת טקסט בבימת העריכה.
2. בסרגל עריכת הטקסט יש ללחוץ על אייקון הוספת המונה:
עם הלחיצה יפתח חלון הגדרות למונה:
3. בחלון זה יש להגדיר את המשתנים הבאים:
- תאריך ושעת היעד לסיום הספירה לאחור – ממנו תגזר מסגרת הזמן לספירה לאחור
- אילו יחידות זמן יוצגו לנמען – ימים, שעות, דקות, שניות. הגדרת ברירת המחדל של המערכת היא הצגת כלל היחידות ולכן הן מסומנות ב- V בתיבה מימינן. כדי להסיר יחידות כלשהן יש להוריד את סימון ה- V
- הגדרות עיצוביות – צבע הרקע של יחידות הזמן, צבע הרקע בין יחידות הזמן, הריווח ביניהן, גודל וצבע הגופן של הטקסט על המונה – ספרות ושיום יחידות הזמן
- טקסט הסיום – אותו הנמענים יראו לכשנגמר זמן הספירה לאחור, למשל – המבצע תם, נשמח לעדכנתך בעתיד על מבצעי מועדון נוספים. ניתן להגדירו כטקסט בלבד או לשלבו עם/ להציגו כ- תמונה. כדי שלא יווצר חלל ריק בדיוור עם סיום הספירה חשוב להגדיר את הדברים.
בסיום הגדרת שלל ההגדרות האמורות יש ללחוץ על כפתור האישור:
המערכת תטען את המונה לדיוור (הדבר עשוי לערוך מספר רגעים) ובסיום המונה יראה בגוף הדיוור בתצורה חייה של ספירה לאחור.
נמענים אשר יפתחו את הדיוור יראו את כמות הזמן הנותרת לסיום הספירה ספציפית נכון לרגע פתיחתו (כלומר – פתיחה במועדים שונים על ידי אותו נמען או נמענים נפרדים תראה כמות זמן נותרת שונה) ובהתייחס לתאריך היעד שנקבע למונה.