פקד קלט הוא הפקד בעזרתו הבוט קולט מידע מבן השיח שלו ומנתב את השיחה בהתאם לכך. זו התושבת למידע שהבוט מקבל ומעבד בזמן השיחה.
פקדי הקלט מצויים במרכז תפריט הפקדים במסך עריכת תסריט הבוט. צבעם טורקיז:
דבר זה גם מאפיין את הנראות שלהם על בימת העריכה:
פקד קלט – שדה טקסט
פקד שדה טקסט הינו פקד מסוג קלט וככזה הוא כאמור משמש כמקום שאנו מייעדים לקבלת תשובה מבן השיח במסגרת תסריט השיחה. הוא אינו מייצג את התשובה עצמה רק את התושבת לקליטת תשובה זו. ניתן לייעד את שדה טקסט לאחת משתי אפשרויות:
- לקבלת תשובה פתוחה מבן השיח. למשל בדוגמה כאן:
2. לקבלת תשובה סגורה מבן השיח, על בסיס אפשרויות שאנו מעמידים לרשותו, כמו למשל בתוואי השיחה כאן:
כמשתקף פה:
הוספה של אפשרויות מתבצעת מלחיצה על הפלוס הכחול בתחתית האלמנט על בימת העריכה.
פקדי קלט – שעה ותאריך
שני אלו הם סוגים נוספים של פקדי קלט בהם נשתמש כאשר אנו מצפים לתשובה שנוגעת לתאריך או לשעה מצד בן השיח. חשוב להשתמש בהם ולא בפקד שדה טקסט רגיל במצב זה כדי להבטיח קליטה נכונה של נותני התאריך והשעה שהנשאל מסר לנו וכדי שתתבצע ולידציה תקינה על התשובות שאנו מקבלים מהגולש ביחס למועד ולשעה.
התניות על פקדי קלט
כיוון שפקדי הקלט משמשים לקבלת תשובה מבן השיח, ושאנו לא שולטים על התשובה שהוא מצידו נותן לנו, חשוב להגביל את התשובות המתקבלות בעזרת תנאים מנחים במידה והתשובות המתקבלות אינן עומדות בקריטריונים שהצבנו לעצמנו במסגרת מטרות השימוש בבוט. לקריטריונים האמורים אנו קוראים תנאים. אנו מוסיפים אותם לפקדי הקלט בלחיצה על הכפתור הוסף תנאי ובחירה בתנאי הרצוי.
הלחיצה מוסיפה את התנאי לשורת התנאים של פקד הקלט ועלינו להגדיר את החוקיות שלו. למשל, אם אני רוצה להגביל את השעה המבוקשת לפגישה איתי כיוון שאני יודעת שאני מקבלת פגישות רק בין השעות 09:00 ל- 14:00 אגדיר את זה בתנאי טווח אותו אבחר מתפריט התנאים.
כמו כן עליי להגדיר מה יקרה אם הנשאל עונה לי תשובה שחורגת מגבולות הטווח של התנאי. או במילים אחרות אם קיבלתי אינפוט המקוטלג כהיפוך התנאי, NOT by the Rule. את זאת אעשה על ידי לחיצה על האייקון של התנאי בפקד הקלט, דבר שיקפיץ חיווי של cross על התנאי.
מרגע שלחצתי על אייקון התנאי והופיע לי ה- cross, המשמעות היא שבמידה והגולש יבקש להיפגש איתי בזמן שאינו בטווח שהגדרתי, למשל בשעה 15:00, הבוט מיד יראה שזה סותר את התנאי שהגדרתי ולא יאפשר לשיחה להתקדם כסדרה.
בהקשר הזה, ניתן להוסיף אינספור תנאים לפקדי הקלט ואפשרויות התנהגות בתגובה לסטיה מהם. הבוט עובד בצורה כזו שהוא סורק את מימוש התנאים מלמעלה למטה בפקד, החל מהתנאי הראשון תחת שם השדה במערכת ועד לאחרון.
כאשר הבוט מבצע סריקה ומוצא תנאי שלא מתקיים בקלט שהוא קיבל מבן השיח שלו השיחה הגיעה למבוי סתום שממנו נרצה לחלצה. חשוב שנתכנן בתוואי השיחה הצגה של הודעת שגיאה לגולש אשר מסבירה לו שהוא בחר באפשרות שאינה קיימת או ענה תשובה שלא ניתן להתקדם בהתבסס עליה, זאת על מנת לנתב את הגולש בחזרה לאפיק השיחה הרצוי לנו.
במקביל להצגת תמרור השגיאה, תפקידה של הודעת השגיאה הוא להחזיר את השיחה לשאלה האחרונה שנשאלה וכך השיחה לא נתקעת. אם נחזור לדוגמה מעלה, חשוב שאגדיר הודעת שגיאה שבה אני מסבירה לבן השיח מדוע אין לנו אפשרות לתאם פגישה בשעה 15:00, ובעזרתה אני שומרת על תקשורת ברורה עם הגולש ומפנה אותו לתת תשובה מחדש שתהיה תואמת לתנאים שהגדרתי.
כך למשל יראה תסריט השיחה לתאום הפגישה:
כאשר התוצאה שלו בפועל תהיה:
חשוב: הודעת שגיאה יכולה להתחבר אך ורק לתנאי בפקד קלט. ניתן כאמור להגדיר אותה כמוקפצת במידה ונענה תנאי (למשל – תנאי של אל תאפשר קביעת פגישה ביום שבת) או לחילופין אם נענית תשובה שנופלת בגדר ה- NOT של התנאי שהגדרתי (למשל מותר רק בין 09:00 ל- 14:00, מה שאיננו כזה הוא NOT).
שיום לפקד הקלט
כאשר אנו משלבים אלמנט של פקד קלט בבמה חשוב לתת לו שם:
זאת משני טעמים:
- השם שאנו מקלידים יהיה שם השדה כפי שישמר במערכת תחת רשומת הליד שמתקבלת. זה מסייע לסווג את האינפורמציה שקיבלנו מהליד. ניתן לבחור בשמות השדות ברירת המחדל של המערכת אשר מופיעים כשלוחצים על שם השדה:
וניתן גם להקליד בהקלדה חופשית אם שם השדה שנרצה, למשל – מידת נעליים, דבר שיהפוך את הערך לשדה מותאם אישית עבורנו באזור ניהול הלידים של הבוט.
חשוב לזכור – שם השדה אינו השאלה ששאלנו את הנשאל -כדוגמת "ציין את מידת הנעליים שלך בבקשה". שם השדה הוא הייצוג של המידע שיתקבל מהנשאל במענה על השאלה כפי שישתקף במערכת במסגרת ניהול הלידים. מבלי לנקוב בערך כלשהו בשם השדה, המידע לא ישמר תחת מקבץ האינפורמציה של הליד.
2. היתרון השני בהגדרת שם השדה הוא בכך שהוא מאפשר לשזור את האינפורמציה שקיבלנו מהנשאל כחלק מהמשך תוואי השיחה, דבר שהופך את השיחה לפרסונלית ואינטראקטיבית. להסבר מפורט בנושא – ראה כאן.