דרכים נכונות להפצת דפי נחיתה

דף הנחיתה משמש כלי מכירתי בשיווק, וכזה שיכול להמיר לקוחות משלב ההתעניינות במוצר או בשרות של עסקים באופן כללי, אל השלב הבא בו הם ישאירו פרטיהם ויהפכו ללידים, אליהם יוכל העסק לחזור ולהתחיל בתהליך מכירה.

לאחר שבניתם את דף הנחיתה בצורה הנכונה ביותר מקובל להיעזר בו במימושים הבאים כדי להתחיל ולאסוף לידם:

שליחת דף נחיתה סלולרי באמצעות SMS – דיוור של מועדון הלקוחות בהודעת SMS שיווקית המכילה קישור לדף הנחיתה. השיטה פועלת כך: לקוח מקבל את ההודעה ולוחץ על הקישור. לאחר הלחיצה הוא נחשף מיד למסר השיווקי העשיר שבדף הנחיתה, כולל מידע משלים תמונות או סרטון וידאו. שיטה זו מייצרת הנעה חזקה לפעולה. מודול דפי הנחיתה במערכת הקשר עם הלקוח מבית InforUMobile מאפשרת לדוור את הדפים בהודעת SMS ישירות מתוך המערכת.  ניתן לראות בעזרת המערכת איזה מבין הנמענים לחצו על הקישור, הגיעו לדף הנחיתה וביצעו פעולה כלשהי בעקבות ההודעה שהם קיבלו, מידע שמסייע במעקב אחר הלידים ובפילוחם.

הפנייה לדף הנחיתה מתוך דיוור אלקטרוני – שימוש בקישורים עם הפניות לדף הנחיתה מתוך הניוזלטר שנשלח למועדון הלקוחות בכדי לתת מידע משלים על מוצר שמוזכר בדיוור האלקטרוני. ניתן לבנות דפי נחיתה ישירות מתוך מודול דפי הנחיתה במערכת הקשר עם הלקוח מבית InforUMobile, ובכך לעבות במידע את הניוזלטר השיווקי שיוצא לקהל הלקוחות. ממשק הדוחות במערכת יאפשר לכם לראות איזה מבין הנמענים לחצו על ההפניות לקישורים, הגיעו לדף הנחיתה וביצעו פעולה כלשהי מתוך הדיוור שהם קיבלו, מידע זה יעזור לכם לקבל החלטות שיווקיות בהמשך.

פרסום ב- Google Search – בצורה זו בית העסק יכול לפרסם את השירות שלו בעזרת מילות מפתח ברשת החיפוש המתקדמת של גוגל. גולש מבצע חיפוש בגוגל ומוצגות לו התוצאות הרלוונטיות למילות החיפוש שרשם. בראש התוצאות מופיעות המודעות הממומנות הקשורות בנושא והמכילות את מילות החיפוש האמורות. לחיצה על מודעה תוביל את הגולש לדף הנחיתה שמאחורי המודעה.
המטרה – שאותו מתעניין שחיפש את המוצר או השירות יראה את מה שיש לבית העסק להציע בעניין, יתרשם, יונע לפעולה וימשיך עם בית העסק את ההתקשרות. במקרה זה העברה לדף  נחיתה היא השיטה המומלצת לפעולה, בניגוד להעברה לאתר. זאת כיוון שדף הנחיתה מציג לגולש בדיוק את מה שחיפש ולא מאפשר לו "להתפזר" באתר שלכם. וזו החוזקה של דף הנחיתה והסיבה בגינה הוא יכול לייצר עבורכם המרות באחוזי גדולים יותר.

פרסום ב- Google Display – הצגת מודעות שמובילות לדף הנחיתה בדפי אינטרנט ספציפיים בהם בית העסק בוחר לחשוף את השירות שלו, תוך שהוא מניח הנחה סבירה או מבוססת שהלקוחות שלו גולשים ולכן יוכל לפגוש אותם שם. לחליפין הצגת מודעות שמובילות לדף באתרים הם יש קשר קונטקסטואלי בין המידע בדף האינטרנט לשירות אותו בית העסק מציע.

פרסום בפייסבוק – גולש נתקל במודעה פרסומית ממומנת בפיד שלו, לוחץ עליה ומגיע לדף נחיתה רלוונטי. במקרה של פייסבוק ניתן להציג מודעות וסיפורים ממומנים בפילוח מאד מדויק של מרכיבים דמוגרפיים ואחרים בכדי לייצר חיבור טוב בין המודעה לקהל היעד הרלוונטי עבורה. כמו כן ניתן לטרגט קהל יעד בעל מאפיינים דומים ללקוחות הקיימים של העסק דבר שגם הוא מסייע ביצירת מפגש יעיל בין הנחשף למודעה למהות המודעה.

לסיכום: לאחר שבניתם את דף הנחיתה שלכם, הגיע השלב להפיץ אותו בקרב הלקוחות, ו/או הלקוחות הפוטנציאליים שלכם. אין צורך כמובן להתחיל בהפצה בכל הערוצים שתוארו במאמר זה, וניתן לבחון איזה ערוץ הוא המתאים לכם ביותר, ומה עובד עבורכם הכי טוב ומייצר לכם יותר מכירות אפקטיביות.

בהצלחה!